| Yazar |
Mesaj |
O.B.K (bilen bilir)
Üye (*)

|
Tarih: Wed May 16, 2007 3:44 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Daha önce de paylaştığımız gibi bu başlık altında Peygamber Efendimiz(s.a.v.)'in hadislerini paylaşalım dilerim. Umarım herkes katkıda bulunur ve bu başlık altında İslamı gerçek kaynağından öğrenmiş oluruz.
Ricam hadislerde sıhhat ve rivayet bilgilerinin tam verilmesidir. Mümkünse ravisi(rivayet edeni) ve nakledeni belli olan hadisleri özenle paylaşmaya dikkat edelim...
Şimdiden teşekkürler...
|
|
_________________ M.K.Pasa : "MUHTAC OLDUGUN KUDRET, DAMARLARINDAKI ASIL KANDA MEVCUTTUR!"
 |
|
|
|
 |
O.B.K (bilen bilir)
Üye (*)

|
Tarih: Wed May 16, 2007 3:48 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
İlk hadisimizle(Peygamber Efendimizin(s.a.v.) sözüyle) başlayalım;
Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.
(Buharî, Edeb 27; Müslim, Birr 66)
|
|
_________________ M.K.Pasa : "MUHTAC OLDUGUN KUDRET, DAMARLARINDAKI ASIL KANDA MEVCUTTUR!"
 |
|
|
|
 |
O.B.K (bilen bilir)
Üye (*)

|
Tarih: Thu May 17, 2007 7:30 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Allah'a ve ahiret gününe imân eden kimse, komşusuna eziyet etmesin. Allah'a ve ahiret gününe imân eden misafirine ikramda bulunsun. Allah'a ve ahiret gününe imân eden kimse, ya hayır söylesin veya sussun.
(Buhârî, Edeb, 31, 85; Müslim, Îmân, 74-75)
|
|
 |
|
|
|
 |
SENCER MAHSUSA (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Wed May 30, 2007 6:53 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
TEŞEKKÜR EDERİZ O.B.K . BU DEGERLİ PAYLAŞIMLARIN İÇİN... |
|
_________________ vatan hainini gözünden tanırız biz.. bu yüzden sevilmeyiz... |
|
|
|
 |
ÇIKIŞ YOLU (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)
|
Tarih: Thu May 31, 2007 1:17 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
O.B.K. KARDEŞİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ. EY İNANLAR! EĞER SİZ ALLAHA YARDIM EDERSENİZ (EMRİNİ TUTAR, DİNİNİ UYGULARSANIZ) O DA SİZE YARDIM EDER VE AYAKLARINIZI SAĞLAM BASTIRIR. (MUHAMMET SÜRESİ AYET 7) |
|
_________________ BİZ BARIŞ İÇİN SAVAŞAN ŞANLI TÜRKÜZ. |
|
|
|
 |
eeyore (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Fri Jun 01, 2007 1:34 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
"Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah'tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir"(Bakara Suresi 153.ayet)
hadis değil ayet yazdım ama bu ayet hep aklımdadır benim.herkesin aklında olsun istedim. |
|
_________________ AĞAÇ DİKELİMMMM!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
ÇIKIŞ YOLU (-gizli-)
Kıdemsiz Üye (-)
|
Tarih: Fri Jun 01, 2007 10:49 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
İNSANIN AĞZINDAN HİÇBİR SÖZ ÇIKMAZ Kİ,YANINDA ONU YAZMAYA HAZIR, GÖZETLEYİCİ BİR MELEK OLMASIN(KAF SÜRESİ, 18) |
|
_________________ BİZ BARIŞ İÇİN SAVAŞAN ŞANLI TÜRKÜZ. |
|
|
|
 |
eeyore (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Sat Jun 02, 2007 5:58 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
İman bağlarının en sağlamı Allah için dostluk, Allah için düşmanlık, Allah için sevgidir.
(Kütüb-i Sitte, 10. cilt, s.141)
|
|
|
|
|
 |
eeyore (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Tue Jun 26, 2007 6:31 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir. hucurat suresi(12) |
|
|
|
|
 |
mehmet (-gizli-)
Üye (*)
|
Tarih: Tue Jun 26, 2007 9:52 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Doğru zandan sakınmak lazım ancak,bazen şeytan galip geliyor her fert önce kendini eleştirmelidir.Allah bizleri affetsin. ''işlerin en hayırlısı orta ve itidal üzere olandır''
yani dinimizde aşırılık ve pısırıklık yoktur. kütüb-i sitte |
|
|
|
|
|
 |
ArDa (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)
|
Tarih: Tue Jun 26, 2007 9:53 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
| |