Ana Sayfa :: Forum :: Sohbet Topluluklar Şehirler Siyasi Partiler KAYIT İletişim / Reklam

Magazin Dünyası Haberler Fotoğraflar Videolar Sivil İcat / İsim Sözlük Sivil Sözlük Online Oyunlar Forum Oyunları

| Sivil Sözlük | Sivil İcat / İsim Sözlük | Son ziyaretinizden bu yana gelen mesajlar >>> |
SSS SSS Arama Arama Üye Listesi Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kullanıcı Grupları Profil Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın Kayıt Kayıt Giriş Giriş
Giriş

Geçerli Zaman: Wed May 23, 2012 1:31 am Cevaplanmayan mesajlar
"Üç Maymun" Cannes'de gösterildi
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder
Önceki başlık Sonraki başlık
Yazar Mesaj
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Fri May 16, 2008 3:34 pm
MesajMesaj konusu : "Üç Maymun" Cannes'de gösterildi
Alıntıyla Cevap Gönder

"Üç Maymun" Cannes'de gösterildi
Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, 61. Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" için yarışan, "Üç Maymun" adlı filmi, bugün sinema eleştirmenleri ve basın için gösterildi.

Film, yarışma çerçevesinde yarın 2 kez davetlilere gösterilecek.
Ceylan'ın filmi, "küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin, gerçeği örtbas ederek herşeye karşın birarada kalma çabasını" anlatıyor.

Filmin konusuyla ilgili olarak basına dağıtılan bilgi notunda, "Altından kalkamayacağı acılara ya da sorumluluklara maruz kalmamak için gerçeği bilmek istememek, onu görmemek, duymamak, hakkında konuşmamak ya da günümüz tabiriyle 'üç Maymun'u oynamak, onun varolduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı?" ifadeleri kullanılıyor.

Filmde Eyüp'ü Yavuz Bingöl, Hacer'i Hatice Aslan, İsmail'i Ahmet Rıfat Şungar, Servet'i Ercan Kesal, Bayram'ı Cafer Köse, çocuk rolünü ise Gürkan Aydın oynuyor.

Daha tamamlanmadan önce, dünya pazarındaki satış hakkı Fransız "Pyramide International" şirketine verilen filmin satışı Fransa, İtalya, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Yunanistan, Hindistan, Rusya ve Baltık ülkelerine yapılmış.

"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."

Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

TarihTarih: Sun May 18, 2008 10:03 am
MesajMesaj konusu : 
Alıntıyla Cevap Gönder

Cannes'da Nuri Bilge Ceylan'ın 'Üç Maymun' filminin gösterimi yapıldı

CANNES - Cannes film festivalinde Altın Palmiye için yarışan yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın "Üç Maymun" isimli filmi, dün akşam festival sarayında gösterildi.

Filmin galasına, başta yönetmen Ceylan, başrol oyuncuları Yavuz Bingöl, Hatice Arslan, Ercan Kesal, Ahmet Rıfat Şungar, Cafer Köse, filmin yapımcılığı ile dağıtımını üstlenen şirketin temsilcileri, Ebru Ceylan ve filme katkısı bulunan diğer teknik ekip katıldı. Türk sinemacılar, festival sarayının girişine serilen kırmızı halıdan geçerken yabancı basının ilgi odağı oldu.

Basından yorumlar

Fransa'nın en çok satan gazetesi Le Monde'da ‘Üç Maymun' için yayınlanan ayrıntılı film eleştirisinde, Ceylan'ın, bu filmle, otobiyografik anlatı çizgisinin ilk kez dışına çıktığı, filmin sınırları zorlayıcı, şaşırtıcı içeriği bulunduğu belirtildi. Le Monde eleştirmeni Thomas Sotinel, yine de filmi çok büyük heyecanla Le Figaro gazetesi, Ceylan’ın tarzını Fransızların ünlü yönetmeni Maurice Pialat’nın tarzına benzetti. Gazete, Ceylan’ın, Pialat gibi karakterlerin insani izlerini ortaya çıkartmaya çalıştığını belirtti. Gazete, "Pialat’nın filmleri gibi, Ceylan’ın filminden çıktıktan sonra kendinizi şok olmuş gibi hissediyorsunuz" ifadesini kullandı.karşılamadığını vurgularken, “Ceylan, sıkıcı olma riskiyle biraz fazla oynuyor” dedi.

Liberation gazetesiyse Ceylan’ı İngmar Bergman’a benzetti. Gazete, bununla birlikte garip bir estetik kullandığını ifade ettiği Ceylan’ın kötü renkler seçtiği yorumunu yaptı.

Metro gazetesinde Jennifer Lesieur imzasıyla yayınlanan Üç Maymun değerlendiremesinde filmin son derece etkili fotoğraf karesi benzeri görüntüler içerdiği anlatılırken, “Ancak 1 saat 50 dakikalık slayt gösterisi, bir film yapmaya yetmez” denildi.

Parisien gazetesi, Nuri Bilge Ceylan’ın "Cannes Festivalinin iyi talebelerinden biri ve teknik olarak da mükemmel bir kadraja sahip olduğunu" belirtti, ancak filmin yavaş bir tempoda olduğu yorumunu yaparak kötü not verdi. L’Humanite gazetesiyse "Boğaziçi’nin kıyısında Cehovvari bir dram" başlığıyla verdiği yorumda, film hakkında olumlu yorumlarda bulundu.

Bu arada festival bünyesinde çıkan Screen dergisinin festival için oluşturduğu jüri, son dört gün içinde gösterilen filmler arasında en yüksek notu Ceylan’ın filmine verdi. Farklı ülkelerden 10 eleştirmenin bulunduğu jürinin, Ceylan’ın filmine 5 üzerinden ortalama 2.8 puan verdiği görüldü. Dergi jürisi, festivalin açılışında gösterilen Blindness filmineyse ortalama 1.4 puan vermişti.

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=878241&Date=18.05.2008&CategoryID=82

"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."

Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş
Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderYazarın web sitesini ziyaret et Başa dön
Önceki mesajları göster:    
Önceki başlık Önceki başlık
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

phpBB SEO URLs V2

ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş

Net Ajans