| Yazar |
Mesaj |
AySA (Arşiv Üyelik) (Arşiv Üyelik)
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Fri Jun 26, 2009 11:24 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
İşte son soru
Hani; size lüks makam arabası alınmasını haber yapan gazetecilere, “Bu kimi niye ilgilendiriyor hiç anlamıyorum” diyorsunuz ya...
Şimdi anlayabildiniz mi? |
|
_________________ Eğer Düşünebilip De Düşüncelerini Amaç Edinebilirsen..
Yeryüzü Ve Üstündekiler Senindir ..
"Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim..
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Ben insan hakları savunucusuyum..
Ben terörün karşısındayım..
Ben yobazların, hırsızların,,
vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."
Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş |
|
|
|
 |
-lal- (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)
|
Tarih: Sat Jul 04, 2009 2:07 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Çorum'da 4 Temmuz 1980'de ülkücülerin sol görüşlü ve Alevi yurttaşların oturduğu Milönü Mahallesi'ne saldırması sonucu 100'ün üzerinde yurttaşın öldüğü,yüzlercesinin yaralandığı,binlerce ev ve işyerinin tahrip edildiği katliamın üzerinden tam 29 yıl geçti....
4 Temmuz katliamını ve yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz... |
|
_________________ Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş |
|
|
|
 |
-lal- (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)
|
Tarih: Thu Jul 16, 2009 11:33 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Avrupa Müze Forumu(EMF)
tarafından yeni kurulan müzeleri desteklemek ve müzecilik alanında yenilik ve girişimleri teşvik etmek amacıyla her yıl verilen''AvrupaYılın Müzesi''ödülüne Türkiye'den 6 müze aday oldu.Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün yaptığı açıklamada,gereken koşulları sağlayan Sinop Arkeoloji Müzesi ile Çorum Müzesi'nin Avrupa Ylın Müzesi ile denetimini yaptıkları özel müzelerden 4 müzenin adaylar arasında olduğunu açıkladı.
Ben bir Çorumlu olarak Çorum Müzesi'ni görmedim.Umarım bu ödüle layık görülür... |
|
_________________ Net Ajans - Web Tasarım - ehayat ~ Bildiğiniz Alışveriş |
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Thu Jul 16, 2009 12:00 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Çorum müzesi gerçekten güzel bir müzedir .
Müzedeki tarihi yapıtlar bende farklı bir izlenim yaratmıştı ve çok etkilenmiştim.
Biliyorsunuz Hititleri tanımak Anadolu uygarlığını, hatta Anadolu'nun bugününü tanımak demektir...
Müzenin bende bıraktığı izlenim kısaca şöyle..
İnsanlar ilk önce hiç bişey bilmiyor.
Yaşayabilmek için önce yiyecekleri keşvediyor ,çamurdan kap-kaşık yapıyor .
Demiri buluyor ,korunmak amaçlı silahı buluyor .,
Bu arada kendilerinden güçlü gördükleri şeylere tapınmaya başlıyor,altını ,parayı buluyor .
Feodal yapılanma ,güç ve savaşlar daha sonra sırasıyla dinler devreye giriyor.
Bu arada eski çağlarda yaşanlar ve icat edilen herşey ..
Yani insanlığın varoluş hikayesi müzede güzel bir kompozisyon görünününde sergileniyor.
Gezip görmeye kesinlikle değer... |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Haberci (-gizli-)
Kıdemli Üye (**)
|
Tarih: Mon Aug 17, 2009 8:20 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
Çorum'da, Kayseri'den gelerek kendilerini Hızır ve İlyas peygamber olarak tanıtan 33 yaşındaki Hakan Özkan ile 30 yaşındaki Orhan Çelik, cennetten yer ayarladıkları yalanıyla 5 kişiden 20 bin lira değerinde ziynet eşyası ve nakit para alarak kaçtı. Polisin takibi sonucu yakalanan Özkan çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Çelik'in yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Kayseri'den Çorum'a gelen Hakan Özkan ile Orhan Çelik, perşembe günü Çorum’da camiye giden ve dini sohbetlere katılan kişileri takip etti. Özkan ile Çelik yolda gördükleri kişilere iddiaya göre kendilerini Hızır ve İlyas peygamber olarak tanıtıp, cennetten yer ayarladıklarını ve kendilerine verilecek paraların iki katı olarak geri döneceğini söyledi. Sahte peygamberler, kandırdıkları 5 kişiden yaklaşık 20 bin lira değerinde ziynet eşyası ve nakit para alarak kaçtı.
Hakan Özkan ve Orhan Çelik'i paralarını verdikten sonra bir daha göremeyen ve dolandırıldıklarını anlayanlar polise başvurdu. Mağdurlar ifadelerinde, “Kendilerini peygamber olarak tanıttılar. Birisi ‘Ben Hızırım bana verdiğiniz para iki katına çıkar’ dedi. Daha sonra bizden 10 kuruş istedi. Bunu bir tencerenin içine koyarak toprağa gömdürdü. Daha sonra da cennetten yer ayarlıyoruz. Bize paralarınızı verin, daha da çoğalsın diyerek paralarımızı aldılar. Ancak daha sonra dolandırıldığımızı anladık” dedi.
İl genelinde geniş çaplı soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırılan kişilerin tarifi üzerine, kendisini Hızır peygamber olarak tanıtan Hakan Özkan’ı, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı ortak operasyon sonucu Kayseri’de yakalayıp Çorum’a getirdi. Özkan polisteki ifadesinde, “Kendimizi peygamber olarak tanıtıp vatandaşlardan para aldık” dedi. Özkan, dün akşam çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.
Olayda kendini İlyas peygamber olarak tanıtan Orhan Çelik’in yakalanması için de geniş çaplı soruşturma sürüyor. |
|
|
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Mon Dec 14, 2009 3:43 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Çorum'un Sungurlu ilçesinde ilginç bir hırsızlık olayı gerçekleşti, tek gözü görmeyen bir keçi çalındı. Polis, deyim yerindeyse hırsızlık olayını aydınlatmak için kılı kırk yardı.
Öyle ki, en az 750 TL ödenerek keçi kılına “DNA” testi yaptırıldı. Sonunda zanlı yakalandı.
Dava açıldı. Polis, keçinin sahibini kesmemesi için uyardı. Çünkü, keçi de duruşmaya çıkacak :(
Güzel memleketim Çorum yine güldürdün beni
 |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Fri Jan 29, 2010 2:31 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
CHP'nin eski yöneticisi evinin önünde ölü bulundu
Çorum'da oturan 60 yaşındaki Hüseyin Ortatepe evinin önünde ölü bulundu. Ortatepe'nin Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nda bir dönem yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı bildirildi.
Başında darbe izleri görülen Ortatepe'nin kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmasına karar verildi.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nda bir dönem yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı belirtilen Hüseyin Ortatepe, Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evinin önünde sokakta komşuları tarafından cansız halde bulundu. Haber verilmesi üzerine gelen polisler çevrede güvenlik çemberi oluştururken, Cumhuriyet Savcısı da inceleme yaptı. Daha sonra Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Ortatepe'nin ceseti otopsi yapılmak üzere Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk incelemelerde Hüseyin Ortatepe'nin kafasında darbe izlerine rastlandığı belirtildi. Kesin ölüm sebebinin otopsiden sonra belli olacağı bildirildi. |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Üst Düzey Üye (*****)

|
Tarih: Fri Jan 29, 2010 2:38 am
Mesaj konusu :
|
 |
|
İNSANLAR FAKİRLİKTEN DEĞİL, UMUTSUZLUKTAN İNTİHAR EDİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Av. Tufan Köse, son günlerde sayısı artan intihar olayları ile ilgili olarak insanların fakirlikten değil, umutsuzluktan dolayı intihar girişimlerinde bulunduğunu söyledi.
18.01.2010 / 10:57:05 AM Ekleyen : Admin
1 Ayda 4 İntihar
2 Ocak 2010’da Baklava ustası Recep Kaplan geçirdiği bunalım sonucu işyerinde kendini iple asarak intihar etti.
5 Ocak 2010’da Çorum Cezaevinden emekli olan Ahmet Yıldırım bankalara olan borçları yüzünden evinin çatı katında kendini asarak intihar etti.
14 Ocak 2010’da Trabzon Huzurevi'nde kalan Çorumlu Cemile Yanarateş, 5. kattan atlayarak intihar etti.
14 Ocak 2010’da daha önce iki kez intihar girişiminde bulunan ve son olarak kendini karnından pompalı tüfek ile vurarak Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi alınan Mehmet Yüce, yeniden bunalıma girince kendisini hastanenin 5. Katından atarak intihar etti.
‘İNSANLAR FAKİRLİKTEN DEĞİL, UMUTSUZLUKTAN İNTİHAR EDİYOR’
Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Av. Tufan Köse, son günlerde sayısı artan intihar olayları ile ilgili olarak insanların fakirlikten değil, umutsuzluktan dolayı intihar girişimlerinde bulunduğunu söyledi.
AKP Hükümetinin halka beklentilerini veremediğini kaydeden Köse, ‘her geçen gün artan işsizlik ve ekonomik bozukluk insanların umudunu yitirmesine neden oldu. 8 yıllık AKP Hükümetinin yanlış ekonomi politikaları yüzünden halkımız her geçen gün biraz daha bunalıma sürüklenmektedir. Yaşatılan bu umutsuzluk maalesef insanlarımızın intihara teşebbüs etmesine neden olmaktadır’ şeklinde konuştu. |
|
Ben Laikim,
Ben Anti-emperyalistim..
Ben özgürlükçüyüm..
|
|
|
 |
Aysa (Ayfer)
Yüksek Kıdem Sahibi Üye (****)

|
Tarih: Tue Sep 21, 2010 11:23 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
Çorum'da Hitit etkinliği yapıldı
Çorum'da Avrupa Birliği (AB) etkinliği olan ''KaleidoscopEurope'' projesiyle yeniden hayat bulan Hititler'in bundan 3 bin 700 yıl önce sahip olduğu çalgılarla, ''Güneşin Bahçesinde Japonya'' adlı konser düzenlendi.
Çorum Müze Bahçesinde, Oğuz Elbaş'ın yazıp yönettiği, müziğini Ertuğrul Bayraktar'ın bestelediği, içinde tiyatral anlatımların yer aldığı senfonik eserde, Hitit çalgıları eşliğinde geleneksel Türk müziğinden ve Japon müziğinden örnekler verildi.
Japonya'dan gelen sanatçıların yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasından da sanatçıların katıldığı konserde, Hititlerin 3 bin 700 yıl önce kullandığı ve aslına sadık kalınarak yeniden yapılandırılan büyük ve küçük lir, arp, davul, darbuka, çalpara, kaval, çifte kaval, boru ve bağlamanın yanı sıra, yaylı çalgıların da olduğu 11 enstrüman kullanıldı.
Sanatçıların Hitit kıyafetleriyle sahne aldığı konserde Türk müziğinden ''sabahın seherinde'', ''deveyi deveye çattım'', ''ak elime'' gibi türküler seslendirilirken, izleyiciler konseri ayakta alkışladı.
Hitit kültür yaşamının, kral ve kraliçenin ağzından tiyatral bir gösteriyle aktarıldığı eserin ilk bölümünde, Hititler tanımlanarak dünya için önemi vurgulandı. İkinci bölümde Hitit kültürü ve günün modern dünyaya yansımaları, üçüncü bölümde ise Hitit yaşamından kesitler işlendi. Son bölümde ise Hititlerin yok oluşu canlandırıldı.
Konser sonrası Vali Nurullah Çakır, etkinliğe öncülük yapan Çorum Vakfı Başkanı Alper Bilan'a katkılarından dolayı teşekkür ederken, eseri yazıp yöneten Şef Oğuz Elbaş'a plaket sundu.
Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kültür Turizm Bakanlığının katkıları ile Çorum Vakfı ve Çorum Valiliğinin destekleriyle düzenlenen etkinlik kapsamında ziyaretçiler konser öncesi Hattuşa'daki Hitit surlarında Hitit yemeklerinden oluşan kokteyle katıldı.
Hattuşa ören yerlerini de gezen ziyaretçiler, Kazı Başkanı Doç. Dr. Andreas Schachner'den kazılar hakkında bilgi aldı.
Hititlerin müzik mirası gün yüzüne çıkıyor
 |
|
Gel ateşe gel güneşe...Sen de katıl bize...
|
|
|
 |
Aysa (Ayfer)
Yüksek Kıdem Sahibi Üye (****)

|
Tarih: Tue Sep 21, 2010 11:29 pm
Mesaj konusu :
|
 |
|
CNN'de izledim konser muhteşemdi..
Tabii Çorum'da olmadığım için kaçırdım gidemedim.. |
|
Gel ateşe gel güneşe...Sen de katıl bize...
|
|
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|